20 Haziran 2008 Cuma

“NELER OLUYOR HAYATTA?”


“NELER OLUYOR HAYATTA?”
GREY ISTANBUL TARAFINDAN TEKRAR DİLLERDE…
Dünyanın her yerinde, o ülkenin yerel bankası olmayı başaran HSBC, 2008’e Grey İstanbul’un yarattığı ve hepimizin bildiği “Neler Oluyor Hayatta” şarkısının kullanıldığı yeni reklam filmiylebeğeni topluyor.
Grey Istanbul’un HSBC Türkiye için gerçekleştirdiği yeni reklam filmi çalışması ile farklı bakış açılarını parayı merkeze, referans olarak koyarak tanıdığı insanların bakışlarını kendi penceresinden gösteriyor.
Kampanyanın asıl mesajı; HSBC’nin, çalıştığı her ülkede olduğu gibi, Türkiye’de de insanların ihtiyaçlarını ve davranışlarını iyi tanıyıp, onların ihtiyaçlarına göre fayda veriyor olması. 80 ülkede 123 milyon insan ile çalışan bir bankanın sizi ne kadar iyi tanıyabileceği, ve tecrübelerine dayanarak ne kadar verimli bir hizmet verebileceği fikri kampanyanın omurgasını oluşturuyor.
Çekimlerinde 100’ün üzerinde kişinin rol aldığı, 12’si istanbul’da, 4’ü Roma’da olmak üzere 16 farklı setin kurulduğu filmde, Türkiye’nin ve dünyanın farklı kesimlerinden insanların para ile kurduğu ilişkinin çeşitliliği yansıtılıyor. 80 ülkede 123 milyon insan ile çalışan bir bankanın sizi ne kadar iyi tanıyabileceği, ve tecrübelerine dayanarak ne kadar verimli bir hizmet verebileceği fikri, kampanyanın omurgasını oluşturuyor. Prodüksiyon süreci toplamda 3 hafta sürdü.
Çalışmalar Grey İstanbul ve HSBC Türkiye ile kampanya üzerinde anlaşması, stratejinin oluşturulması, Londra ve İstanbul’da stratejinin uygunluğunun tartışılması, onay süreci ve sonrasında prodüksiyon sürecine girilmesi gibi fazları katıldığı zaman çalışma toplam 3 ay sürdü.

Kampanya Künyesi

Reklamveren : HSBC
Reklamveren yetkilisi : Ömer Kayalıoğlu, Aslı Aktoluğ, Didem İzgi, Melis Çetinkaya
Marka : HSBC
Reklam Ajansı : Grey Worldwide İstanbul
Yaratıcı Yönetmen : Tugbay Bilbay, Engin Kafadar
Yaratıcı Ekip : Serkan Balak, Cem Özkurt, Volkan Dalkılıç, Emek Kalfa, Serra Beklen, Eray Hökelek, Nilay Tuncay, Ahmet Balaban, Eda İlhan
Müşteri İlişkileri : Merve Turan, Taflan Dinçer, Gamze Gürkan, Aslı Tamtürk, Iraz Mursaloğlu
Stratejik Planlama : Esra Köprülü
Prodüksiyon : Mert Bilen
Prodüksiyon Şirketi : PTT Film
Yönetmen : Ozan Açıktan
Görüntü Yönetmeni : Maciek Sobieraj
Post Prodüksiyon : ABT
Müzik Düzenleme : Ömer Ahumbay

Hiç yorum yok: