20 Haziran 2008 Cuma

Dünyanın En Hızlı Sol Bekine Simit Aldırtan Reklam


Dünyanın En Hızlı Sol Bekine Simit Aldırtan Reklam

‘Dünyanın en hızlı sol bekini bankaya göndermek 40 dakika, aynı işlemi garanti.com.tr’de yapmak 1 dakika…’ Bu sözler sizinde tahmin ettiğiniz gibi Garanti Bankasının en çok konuşulan Brezilya’lı futbolcu Carlos’un yer aldığı reklam filmine ait. Bir süredir ekranlarda gözükmeyen bu reklamın bir tane de internet sitesi var. Garanti Bankası “yazıkdegilmicarlosa.com” adıyla bir tane de site açtı.

Reklamda hatırlanacağı gibi Garanti Bankası dünyanın en hızlı futbolcularından biri olan Carlos’u kullanarak müşterilerine internet üzerinden işlemlerini daha kısa süreli yapabileceklerini vurguluyordu. Yapım verdiği mesajdan ziyade ünlü futbolcu Carlos’la dikkatleri üzerine çekiyor. İçerik ve sözlerde bir o kadar ilgi çekici. Faturayı yatırmak için kan ter içinde kalan Carlos firmaya geldiği zaman müdüründen tam da Türk insanından beklenecek bir sözle karşılaşıyor: ‘Bir simit kapıp gelsene…’ Sitede ise Carlos, siz garanti web şubesine girene kadar top sektiriyor. Siteye girişten sonra da üç link karşınıza çıkıyor ve bunlardan birini seçmeniz isteniyor.

• Başa dön

• Internet Yerine 40 dk harcamak istiyorum

• Internet Bankacılığını kullanmak istiyorum

Kampanya Künyesi

Reklamveren : Garanti Bankası A.Ş.

Reklam Ajansı : Alametifarika

Reklamveren Yetkilisi : Naciye Günal

Yaratıcı Grup : Uğurcan Ataoğlu, Mert Kunç, Emrah Karpuzcu, Elif Özüdoğru, Ceylan Şahin, Can Çelikbilek, Boray Pişkin, Burçak Beşlioğlu, Hamza Çukuryurt, Çağrı Oral.

Produksiyon : PTT Film

Yönetmen: Umur Turagay

Kullanılan Mecralar : TV, İnternet

Hiç yorum yok: