20 Haziran 2008 Cuma

Hyundai İ30 Karaköy sokaklarında


Hyundai İ30 Karaköy sokaklarında

Televizyon ve gazetelerde bir süredir bir araba reklamı dolaşıyor. Hyundai i30, karanlık bir sokakta ilerliyor ve diğer arabalar utancından brandalarını örtmüşler. Reklam ilk bakışta Avrupa’da bir kentte çekilmiş izlenimini uyandırıyor. Sokağın düzeni, sokak lambası ve reklam tabelaları ve elbette ki, sessizliğiyle…

Böyle düşünenler yanılıyor. Çünkü reklam İstanbul Karaköy Limanı’nın yakınlarında, trafiğe kapatılan bir cadde de ve 2 gecede çekilmiş. 50’nin üzerinde otomobil figüran olarak kullanılmış. LOWE İstanbul tarafından hazırlanan İ30 reklamında 70 kişilik bir teknik ekip çalışmış.

Hyundai Türkiye pazarındaki yükselişini yeni modeli İ30’un lansmanıyla sürdürmek peşinde. Otomobil, üst gelir grubuna hitap etme derdinde. Bir otomobilden ne isdeğini bilen, sınıfının en iyisine sahip olmayı isteyen ve beklentileri yüksek bir hedef kitlesine ulaşılmaya çalışılıyor.

Zaten brandaların altına saklanmış diğer arabalar, “i30”un gelişinin rakiplerini söndürdüğünü anlatmak için kullanılmış. TV, basın, radyo, Açıkhava ve internet mecralarının kullanıldığı Hyundai i30 reklamının sloganı: “Otomobil Dünyasının Yeni İkonu”

Kampanya Künyesi

Reklamveren : Hyundai Assan
Reklam Ajansı : Lowe İstanbul
Yönetmen : Ömer Faruk Sorak
Müşteri İlişkileri Grubu : Feza Turunçoğlu, Sedef Türkmen, İrem Akbaşak, Tuba Koyuncu
Stratajik Planlama : Sinan Demirez
Yapım Şirketi : Böcek Yapım
Kullanılan Mecralar : TV, radyo, Gazete, İnternet

Hiç yorum yok: