20 Haziran 2008 Cuma

Sihirli eller Trakya Cam’ı anlatıyor


Sihirli eller Trakya Cam’ı anlatıyor

Belki de, son günlerin en güzel reklamlarından bir tanesi Trakya Isıcam’ın anlatıldığı reklam. Arkada dolgun bir ses “Her şey kum taneleriyle başladı. Kum ateşle birleşti, cama hayat verdik” diyerek reklama başlıyor.

Bu arada bir kum sanatçısı önce elleriyle ateş çiziyor. Ağaçlar, kuşlar, evler derken, camın gelişimini anlatıyor.
Görseller, anlatım ve kumla anlatılan cam hikayesi ve sanat… Her şey bir reklamda buluşturulmuş ve kısa sürede çok şey anlatılmış. TBWA İstanbul’u yaratıcılığından ötürü tebrik ediyoruz. İnternet sitelerinde reklamla ilgili yorumlar da ise, kum sanatçısının kim olduğu bir hayli merak edilmiş. (sanatçı İlana Yehav) Bu arada, yine sitelerde fikrin orijinal olmadığı vurgulanmış ama elbette ki, yaratım sürecini TBWA daha iyi bilecektik.

Kampanyaya gelince… Reklam filminde, Trakya Cam’ın, dünya ölçeğinde en ileri teknolojiyi kullanarak standart çift camlardan çok daha ileri düzeyde yalıtım sağlayan yeni nesil yalıtımlı camları anlatılıyor. Yeni nesil yalıtım camlarıyla, kışın ısıtan, yazın ise soğutulan konut-larda, iç ortam ısısının korunduğu, böylece enerji tüketiminin azaldığı mesajı veriliyor.

Kampanya Künyesi

Reklamveren : Trakya Cam
Reklam Ajansı : TBWA/İstanbul
Prodüksiyon Şirketi : DKFY
Yönetmen : Serdar Dönmez
Müzik : Rahman Altın
Kum Sanatçısı : İlana Yehav
Kullanılan Mecra : Basın, TV

Hiç yorum yok: