21 Haziran 2008 Cumartesi

En Genç Milyarder Facebook Kurucusu


En Genç Milyarder Facebook Kurucusu

Forbes Dergisinin yaptığı araştırmada en zenginler listesinde Bill Gates 13 yıl sonra birinciliğini Warren Buffet’a kaptırdı. En genç milyarder ise Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg oldu.

Forbes Dergisi dünyanın en zenginlerini seçti. 13 yıl aradan sonra Bill Gates tahtını Warren Buffet’a kaptırdı. Buffet’ın servetinin 62 milyar dolar olduğu açıklandı. Bill Gates sıralamaya ancak üçüncü sırada 58 milyar dolarla girebildi. Türkiye’den 13 yeni ismin listeye girdiği araştırma sonucunda en genç milyarder Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg seçildi.

250 milyon dolar artış

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Steve Forbes ve editörler Luisa Kroll, Paul Maidment ve Matthew Miller’in yaptıkları basın toplantısıyla açıklanan listede bulunan milyarderlerin “ortalama servetinin” geçen yıla göre 250 milyon dolar artışla 3.9 milyar dolara çıktığı belirtildi.

En Genç Milyarder Facebook Kurucusu

Forbes dergisinin yaptığı araştırma sonucunda en genç milyarder facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg oldu. Zuckerberg listeye 785. sıradan girmeyi başarmasına rağmen servetini kendisi elde eden en genç isim olmasından dolayı dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok: