9 Haziran 2008 Pazartesi

CineBANK DVD Otomatları

CineBank DVD Otomat

Günümüzde DVD otomat olgusu ABD’de, Avustralya’da, Yeni Zelanda’da ve Asya’da aynı başarıyla büyümeye devam etmektedir. Bu eşsiz fırsat artık Cinebank ile Türkiye’de. Yani otomatik DVD kiralama konsepti franchise olarak piyasaya sunuldu diyebiliriz. Günün 24 saati, haftanın 7 günü aktif olarak çalışan bu sistem, ATM/Bankamatik’leri kullanır gibi geniş bir film arşivinden hızlı ve etkili bir şekilde seçim yapılmasına olanak sağlıyor.

CeBIT Bilişim Eurasia‘ da CineBANK standına rastladım ve hemen yetkili kişilere kısaca sistemin nasıl çalıştığını sordum. DVD otomatlarından film kiralamak için gerekli olan manyetik üyelik kartınız (cineCARD) olduktan sonra herşey düşünüldüğünden daha kolay ve zevkli bir hal alıyor. Kartınızı yerleştirip, üyelik şifrenizi giriyorsunuz ve karşınıza Tür, Yönetmen, Oyuncu, Yeni Filmler gibi kategorileri de dahil olmak üzere geniş bir film arşivi çıkıyor. Arşiv içinden çok yönlü arama yapabiliyor, filmlerin özetlerini ve film kapaklarını görebiliyorsunuz. Hatta stokta bulunan filmlerin ya da henüz piyasaya çıkmamış olan filmlerin fragmanlarını bile izleyebiliyorsunuz.

Peki bu DVD otomatlar nerelere kurulabilir ?

1. DVD kulüpleri
2. Kitabevi zincirleri
3. Cadde üstü büfeler
4. Apartman kompleksleri ve siteler
5. Ofis binaları
6. Oteller
7. Büyük alışveriş merkezleri
8. Benzin istasyonları
9. Fast food restoranları
10. Üniversite kampüsleri
11. Metro istasyonları
12. Kafeler
13. Sağlık kulüpleri ve spor salonları

Film severlere özel, 24 saat otomatik film alışverişi yapmaya olanak sağlayan bu otomatları detayları ile incelemek için internet sitelerine bakabilirsiniz. Yazılımı ve donanımı ile kusursuz gibi gözükse de mühendisliğe kafası yatkın arkadaşlar daha iyi analiz edebilirler. İlk olarak Ataşehir semtinde başlayacak olan uygulama zamanla bir çok mekanda karşınıza çıkarsa şaşırmayın.

Hiç yorum yok: