21 Haziran 2008 Cumartesi

Yedigün’le sanal ortamdan gerçek dünyaya bir orman hediye edin


Yedigün’le sanal ortamdan gerçek dünyaya bir orman hediye edin

www.yedigunormani.com projesi sosyal sorumluluk kapsamında web ile gerçek hayatı birleştiren Türkiye’de yapılmış tek proje olma özelliğini taşıyor. Yedigün Ormanı’nda bir araya gelen OMD ve D4D ekipleri özel bir kadro oluşturarak projenin web ayağını çok kısa bir sürede hayata geçirerek bir ilke imza attılar. Yedigün Ormanı web projesi Flash teknolojisinin en yeni özellikleri kullanılarak yapıldı.

Gençlerin sevdiği içecek markası Yedigün, Tema Vakfı ile birlikte Antalya’yı ağaçlandırıyor. Küresel ısınma ve dünyanın kuraklaşmasına dikkat çekmek isteyen Yedigün markasının oluşturduğu web sitesinde ağaç diken herkes, Antalya’da TEMA Vakfı tarafından oluşturulan Yedigün Ormanı’na katkıda bulunacak. Bu amaçla oluşturulan www.yedigunormani.com adresli web sitesi üzerinden, sanal dünya aracılığı ile yemyeşil, gerçek bir Yedigün Ormanı yaratılmış olacak.

Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen ve “Sen de çevrene bak! Durma bi’ şey yap!” sloganı ile yola çıkan sanal orman projesi ile Antalya’da oluşturulacak ormana başta kızılçam, akasya, meşe, selvi olmak üzere 10’dan fazla türde toplam 10 bin ağaç dikilmesi planlanıyor. Ağaç dikmek isteyenlerin siteye üye olmaları yeterli. Ücretsiz ağaç dikmeyi sağlayan ve teknoloji yardımıyla büyük kolaylık sunan sitenin çevreye duyarlı herkesten büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Öncelikle Üye Ol linkini kullanarak üye bilgilerini giren kişiler ağacının altında belirecek sloganını yazıyor. İkinci adımda isteyenler kendi fotoğrafını yüklüyor ya da temsil etmesi için Yedigün fotoğraflarından birini seçiyor. Site üyeliğinin ardından dikmek istediğin fidanın türünü seçiyor. Fidanı dikmek için önce büyük haritadan bir parsel belirlenip tıklanıyor, sonrasında orman alanında klavyenin ok tuşları yardımıyla veya ekranda sağ taraftaki Navigasyon aracıyla orman dolaşılabiliyor. Ağaç dikilecek boş alanlar kürek resmi ile belirtiliyor ve kullanıcı ağacını bu küreklerden birine tıklayarak ağacını dikebiliyor. Kullanıcı zaman içinde ağacının gelişimini site üzerinden takip edebiliyor.

Ağacı diktikten sonra orman alanında daha önce fidan dikmiş üyelerin ağaçlarına tıklayarak mesaj bırakılarak sohbet edilebiliyor. Kullanıcılar “Arkadaşını Çağır” butonuna tıklayarak, arkadaşlarını siteye ağaç dikmeye davet edebiliyorlar.

Projede 1 Proje yönetmeni, 1 art direktör, 2 animatör ve 1 de yazılımcı olmak üzere 5 kişiden oluşan bir çekirdek ekip yaklaşık 1 ay boyunca aralıksız çalıştı.

Hiç yorum yok: