20 Haziran 2008 Cuma

Turk.Net, kalabalıktan


Turk.Net, kalabalıktan
GRAM ile sıyrılıyor!
Aralık 2007’de GRAM Reklam Hizmetleri ile anlaşan NetOne Telekom, ADSL pazarına, dial-up döneminin unutulmaz markası Turk.Net ile girmeye karar verdi. GRAM tarafından 2 ay boyunca sürdürülen hummalı bir hazırlık döneminin ardından Mayıs ayının başında lansman kampanyası mecralarda yer almaya başladı.
Türkiye’de ilk defa kendi omurgasını kullanarak hizmet veren bir ADSL markası olma özelliğini taşıyan Turk.Net, bu özelliğiyle Türkiye’nin ilk gerçek alternatif ADSL markası oldu. Bu anlamda farklı markalar gibi görünen ancak aynı kalabalık omurgayı kullanan diğer operatörlerinin abonelerine ve ADSL ile yeni tanışacak kullanıcılara farklı bir seçenek sundu.
GRAM da bu noktadan hareketle, “Kalabalık olma” durumunu kampanyanın çıkış noktası olarak kullandı. Turk.Net’in yeni girdiği pazarda ADSL kullanıcılarını göremedikleri ama rahatsız oldukları kalabalıktan sıyrılmaya davet eden çok mecralı ve rekabetçi bir kampanya hazırladı.
Kampanya hazırlanırken dikkat edilen nokta ise markanın geçmişten gelen iletişim mirasını zedelemeyen ancak unutulmaya başlanan marka imajını yeniden canlandırıp eskisinden daha ileri taşıyabilecek işler oluşturmak oldu. Örneğin; Turk.Net’in akıllardan çıkmayan eski jingle yeniden aranje edildi, hayatın diğer adı
Çekimleri İstanbul Metrosu’nda yapılan reklam filminde yönetmenliği sektörün önemli isimlerinden biri olan Murad Küçük, görüntü yönetmenliğini ise global “Nike” filmlerinden tanıdığımız Robert Benavides yürüttü. Kampanya kapsamında televizyonun yanı sıra, basın, radyo, açıkhava ve internet mecralarında işler hazırlandı.

Kampanya Künyesi

Reklamveren: NetOne Telekom
Reklamveren Yetkilisi: Meziyet Akbay, Aras Bilgin
Reklam Ajansı: GRAM
Kreatif Direktör: Nurcan Yıldız
Yaratıcı Grup: Ural Urgunlu, Hasan Yaşar, Yasemin Özdemir, Gökçe Şahbaz
Müşteri İlişkileri: Beyza Ciğer, Verda Kuseyrioğlu
Ajans Prodüktörü: Selim İpek
Prodüksiyon Şirketi: Traffic
Prodüktör: Güniz Uysal Könüman
Yönetmen: Murad Küçük
Görüntü Yönetmeni: Robert Benavides
Müzik: Jingle House
Kullanılan Mecra: TV, basın, radyo, açıkhava, internet

Hiç yorum yok: