21 Haziran 2008 Cumartesi

Türk Öğrencileri Dünya Online Reklamcılık Yarışmasına Katılacak


Türk Öğrencileri Dünya Online Reklamcılık Yarışmasına Katılacak

Türk öğrencileri dünya Online reklamcılık yarışmasına katılmak için gün sayıyor. Şubat 2008’de başlayacak olan yarışma dünyanın her yerinden bütün yüksek öğrenim kurumlarına açık. Şimdiye kadar yedi Türk Üniversitesinin kayıt yatırdığı yarışma öğrencilerin etkili bir Online pazarlama kampanyası yürütmelerini istiyor.

Türkiye’den yedi üniversitenin başvurduğu ve katılımın artmasının beklendiği Dünya Online Reklamcılık Yarışması Şubat 2008’de start alıyor. Türk üniversiteleri şimdiden öğrencilerinin reklamcılık yarışmalarına katılmaları için Google ile birlikte çalışmaya başladı. Yarışmaların tanıtımı için Google’a uluslararası bir öğrenci topluluğu olan AEGEE destek veriyor.

Öneride Bulunacaklar

Google Online Pazarlama yarışması lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrencilere yönelik olurken, öğrencilere online pazarlama deneyimi kazanma şansı veriliyor. Katılımcı öğrenciler etkili online pazarlama kampanyaları tasarlamak için ilk önce yerel bir işletme ile birlikte çalışacak, bir strateji planının oluşturulmasının ardından kampanya başlamış olacak. Bu işletmede, öğrenciler pazarlama faaliyetlerini geliştirmeleri için önerilerde bulunacaklar. Öğrencilerin stratejilerini geliştirmeleri için sadece üç haftaları olacak. Bu üç haftalık dönem içerisinde biri yarışma öncesi bir diğeri de kampanya sonrası olmak üzere iki rapor sunmaları istenecek. Öğrenci gruplarının her biri, Google AdWords™ pazarlama kapsamında harcamak üzere 200 Dolar (yaklaşık 135 Avro) alacak.

Güçlerimizi Birleştirdik

Google EMEA Ürün Pazarlama Müdürü Lee Hunter Google’ın düzenlediği üniversiteler arası yarışmayla ilgili olarak: “Günümüzde, online pazarlama, iş dünyasının temel gerekliliklerinden biri. Ancak iş dünyasından bize gelen bilgiler online pazarlama deneyimine sahip yeterince insan bulunmadığını gösteriyor. Üniversiteler, öğrencilerin iş gücünden beklenen pratik yetenekleri kazanmaları için ideal yerler; dolayısıyla biz de, öğretim üyelerinden ve öğrencilerden gelen talebi göz önüne alarak, Online Pazarlama Yarışmasını geliştirmek için güçlerimizi birleştirdik. Bu yarışma, üniversiteler ve Türkiye’deki yerel işletmelerin güç birliği yapması ve ilgiyi bu önemli iş alanına çekmesi açısından pratik ve eğlenceli bir yöntem” dedi.

Hiç yorum yok: