20 Haziran 2008 Cuma

Reklam Dünyası Yeni Bir Karakter Kazandı


Reklam Dünyası Yeni Bir Karakter Kazandı

Artık Petrol Ofisi’nin (PO) yeni bir ikonu var: Köstebek… Sevimli ama bir o kadar da cin olan köstebek, Petrol Ofisi’nin geliştirdiği yakıtların sırlarını araştırıyor.

Son reklam filminde ise, temiz dizel olarak bilinen Euro Dizel tanıtılıyor. Köstebeğin vazifesi ise Euro Dizel’in temiz olmadığını ispatlamaya çalışmak. Bunun için benzin almaya gelen okul servisinin minik öğrencilerini seçiyor. Köstebek çocuklara beyaz bir mendilin üzerindeki lekeyi gösterip bilgi veriyor. “Bu ne lekesi? Egzoz lekesi. Neden olur? Dizel yakıttaki kükürtten.” Sonra beyaz bir mendil çıkartarak, petrol ofisinin temiz dizelini almış bir aracın egzozuna tutuyor. “Görelim bakalım Petrof Ofisi’nin temiz dizelini” diyor. Sonuç, mendil hiç kirlenmemiş…

Hem köstebek karakteri, hem replikler, hem de köstebeğin cin bakışları ortaya, zevkle izlenecek bir film çıkarmış. Ama PO’nun hedef kitlesi olan beyaz yakalı, çevre derdi de güden kişilerin ilgisini ne kadar çeker bilmiyoruz. İlk bakışta çocuklara yönelik bir reklam filmiymiş gibi duruyor. Belki de, “eğlence vaat eden” yönü hedef kitleyi yakalayabilir.

Bu arada köstebeği Okan Bayülgen seslendirmiş. Yönetmen ise Sinan Çetin. Filmin sonunda uçuşan kelebek ise, kampanyanın bütün derdini anlatıyor.

Kampanya Künyesi

Reklam Ajansı : Alametifarika
Kreatif Ekip : Alper Pala, Çağlar Eser, Erdem Suyolcu
Müşteri Direktörü : Gökhan Akbay
Ajans Prodüksiyon Ekibi : Sertuğ Alptekin, Yağız Bak, Ediz Alptekin
Yapım Şirketi : Plato
Yönetmen : Sinan Çetin
Yapımcı : Barış Ayaztaş
Animasyon Yapım Şirketi : Anima
Animasyon Yönetmeni : Mehmet Kurtuluş
Animasyon Yapımcı : Vehbi Berksoy

Hiç yorum yok: