21 Haziran 2008 Cumartesi

Orhan Irmak Tasarım, Dünyanın En Prestijli Tasarım Yarışması Red Dot Design Award 2007'de

Orhan Irmak Tasarım, Dünyanın En Prestijli Tasarım Yarışması Red Dot Design Award 2007'de

Orhan Irmak Tasarım, ambalaj tasarımı alanında "red dot award: communication design 2007" ve "red dot: best of the best" ödüllerini kazandı. Orhan Irmak Tasarım'ın Koleksiyon Mobilya - İstanbul serisi cam bardakları için hazırladığı ambalaj, dünyanın en prestijli tasarım yarışması Red Dot Design Award'da "red dot award: communication design 2007" ödülüne layık bulundu. Ödül alan çalışmalar arasında en yüksek tasarım kalitesine sahip projeye verilen "red dot: best of the best" ödülü de yine Orhan Irmak Tasarım'a verildi.

Uluslararası Red Dot Tasarım Ödülleri, tasarım adına dünya çapında kabul edilen bir kalite onayıdır. 1955 yılından bu yana endüstriyel tasarım, ambalaj tasarımı, reklam ve interaktif medya gibi tasarımın çeşitli dallarında verilen Red Dot Ödüllerinde bu yıl 34 ülkeden 3880 tasarım yarıştı. Sadece 27 tasarımın "red dot: best of the best" ödülüne layık bulunduğu yarışmanın ödül töreni 6 Aralık 2007 tarihinde Almanya'nın Essen kentinde gerçekleşecek.Orhan Irmak Tasarım'ın "red dot: best of the best" ödülünü kazanan ambalaj tasarımı, diğer kategorilerde bu ödüle layık görülen tasarımlarla birlikte bir yıl süreyle Essen'deki Red Dot Tasarım Müzesi'nde sergilenecek.

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden birincilikle mezun olan Orhan Irmak, Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı ve "Değişen Tasarım Anlayışları ve Tasarımda Geleceğe Yönelmeler" başlıklı tezini yazdı.

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nde ambalaj tasarımı üzerine doktora tezini yazmakta olan Orhan Irmak, 2004 yılından bu yana Gökhan Irmak ile beraber kurdukları Orhan Irmak Tasarım'da reklam ve tasarım direktörü olarak görev yapmaktadır. Orhan Irmak Tasarım bugün Türkiye'nin lider markalarının yanı sıra Avrupa ve Orta Doğu'da birçok müşterisine tasarım hizmeti vermektedir.

Hiç yorum yok: