9 Haziran 2008 Pazartesi

Okey mi ? Her Şey OKEY !

Yıl 1991, ilk reklam filmleri ile karşımıza çıktılar. Türkiye’nin ilk prezervatif markası. İlk olmak her zaman daha çok ilgi ve daha ince detaylarla fark yarattırmak ister. Bunun yanında her zaman daha çabuk hatırlanmak ister. Şimdi her şeyden önce neden var olmalılar, neden marka yaratılmalı sorularını inceleyelim. Aile planlaması konusunda toplumun bilinçlenmesinin sağlanması ve bu vesile ile prezervatifi en etkin aile planlaması aracı olarak konumlanmak birinci amaç olsa gerek. Peki ama aile planlaması aracı olarak konumlanması gereken prezevatif neden insanların utandıkları, gizli satın aldıkları hatta aile içi cinsel hayatlarına sokmadıkları bir yöntemdir? İşte bu noktada herşey açığa çıkıyor. Farklı olmak lazım. Utandırmamak, gizlilikten uzaklaşmak lazım. Kolay hatırlanır ve rahatlatıcı olmak lazım. Lazım da lazım…
Kısaca her şey daha detayları ile hesaplanmalı diyoruz. Ürünün ismi ile başlayalım. Müşterimiz için kolayca söylenebilecek bir isme ihtiyacımız var. Rahat olsun, utandırmasın, günlük hayatımıza girsin, bizim bir parçamız olsun. Bu da OKEY olsun, bundan iyisi de Şam’da kayısı olsun.
Sırada Hedef kitlemiz var. Tüm gruplara hitap etmeliyiz. Buna pazar payımızı, ihracat vb. gibi eklentilerimizi de göz önünde bulundurarak yön vermeliyiz. Yeni evlenen çiftlerden tutun, her aileye ilk hedef kitle mantığı ile yaklaşıp cinselliğin doğallığını onlara anlatmalıyız. Her şey Okey ! dedirtmeli ve onları rahatlatmalıyız. Aile planlaması falan diyoruz ama cinsel sorumluluğu ve disiplini erkeklere de kazandırmalıyız. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların önemini ve onlardan korunmayı insanlarımıza rahat bir dille anlatmalıyız. İlk olmanın gücünü onlara kanıtlamalıyız.
Reklam kampanyalarımıza bakalım. ‘’ Her Takıma Uyar ‘’ ile Türk erkeklerine can damarı olan Futbol yardımıyla hedef kitlemize ulaşalım. Dolaylı yoldan onları devamlı bilgilendirelim. Yaratıcı ve dikkat çekici basın kampanyalarımız olsun. İnteraktif uygulamalara önem verelim ve internet sitemiz üzerinden de gençlerle iletişime geçelim onların sorularına cevap bulalım. Üniversite kampüslerinde var olalım, etkinlik ve festivallerde boy gösterelim. Eğlenelim, eğlendirelim, güldürürken düşündürelim.
Eczacıbaşı burada bahsi geçen her şeyi başarı ile uygulamaya devam ediyor. Markalaşma başarıları, yaşanan toplumsal değişimlerle de orantılı olarak oldukça yaratıcı şekillerde gelişimini sürdürüyor. ALO OKEY Cinsel Sağlık Bilgi Hattı gibi hizmetleri ile de hayatımızın bir parçası olduklarını, bizler için var olduklarını ispatlıyorlar. Bize de Her şey OKEY ! demek düşüyor. Siz de Okey diyormusunuz ?

Hiç yorum yok: