9 Haziran 2008 Pazartesi

Komşunuzun teslimatını aldığınızı hayal edin

Samsung Tv reklamı
Tamam hayal ediyorum. Gayet sorumluluk isteyen bir durum. Komşumun paketini teslim alıyorum ve ona sahip çıkmalıyım. Paketi en güvenli yerde saklamalı ve teslim aldığım gibi komşuma iade etmeliyim. Sanırım çoğumuz böyle yapıyoruz. Kargo şirketleri genelde böyle bir durumda en yakın ofislerine paketi göndermekle sorumlu olsalar da bazen komşularımız yardımımıza yetişir ve bizim için iyilik yaparlar, paketlerimizi teslim alırlar. Şimdi gelelim Samsung markasının bu duruma bakış açısına ve yaptığı eşşek şakasına…
Evet. Kesinlikle bir reklam yapmadılar. Eşşek şakası yaptılar. Biz de ne komik diye güldük geçtik. Çok geniş ve salmış buldular bizi herhalde ki, ürünlerinin cazibesine kapılıp hırsız bile olabileceğimizi sırıta sırıta anlattılar. Bize emanet edilmiş bir teslimatı en güvenli konumda saklamak ve sahibine onu iade etmenin doğruluğuna inanan insanlara, ‘’ hırsızlık da yapmak bazen değerlidir ‘’ mesajını verdi veriştirdi.

Yahu sen kimsin Türkiye sınırları içindeki ahlaklı insanlara bulaşıyorsun ! Git sen Amerika’da yozlaşmış insan beynini, çıkarcı karakterleri hedef kitle edin kendine. Senin var olduğun topraklar ahlak kurallarına çok önem veren ülkeler olamaz ki zaten… Biz seni ve senin gibileri evimize sokmayız ki !

demezler mi ?
Toyota Yaris reklamları gibi Samsung için de bir dosya açılacaktır. RTÜK ve RÖK bu konuda gereken araştırmaları yapıp bir sonuca varacaktır diye düşünüyorum. Şikayet etmiyorum, sadece başarısızlıklarını dile getiriyorum. Bu kampanyanın Türkiye sınırları içine girmesini sağlayan Yaratıcı ( Şakacı) ekibi tebrik ederim.

Hiç yorum yok: