9 Haziran 2008 Pazartesi

Markalar, Maceraya Hazır Mısınız?

İstanbul MMORPG oyun

Kod adı “İstanbul” olan Türkiye’nin ilk 3B MMOG oyunu, oyuncuları macera dolu sanal bir İstanbul’a sürükleyecekmiş. Mynet’e bağlı olarak (www.sobee.com.tr) adlı sitede sunulan projenin alfa test kayıtları da tamamlanmış. İlk etapta Eminönü’nün tarihi ortamında başlayacak olan bu macera, zaman içinde İstanbul’un diğer mekanlarına da taşacakmış.

MMORPG Oyunların, kişiler üzerinde cidde alışkanlıklar yapması göz önüne alınırsa, reklamverenin hızlı ve kendinden emin hareket etmesi gereken bir proje hayata geçiriliyor demektir. (M)assively (M)ultiplayer (O)nline (R)ole (P)laying (G)ame, adı verilen bu oyun türü dünya’nın her yerinden milyonlarca kişi tarafından oynanan bilgisayar oyunlarıdır. Bu oyunların ortak yanı, hepsinin sadece internette bir server’a bağlı kalındığı sürece oynanabilmesidir. Oyuncular, bir karakter yaratarak oyuna başlar ve bağımlısı olur çıkar.

Türkiye’ de böyle bir oyunun var olması akıllıca bir girişimdir. Bu girişime katkı gösterip, oyun içine reklam yerleştirmek isteyen firmalar ellerini çabuk tutup, markalarını bu heyecana dahil etmelidirler diye düşünüyorum.

Benden söylemesi…

Hiç yorum yok: