20 Haziran 2008 Cuma

İnsanı ferahlatan çay reklamı


İnsanı ferahlatan çay reklamı

Masmavi, müthiş güzel bir göl manzarası ve yemyeşil ağaçlar… Birden yeşil yapraklar rüzgarla birlikte uçuşmaya başlıyor.Ve yine iç açan, newage bir şarkıya benzeyen sloganı duyuyorsunuz.“İyilik yap kendine!”

Ekranlarda arada sırada gördüğümüz, son zamanların dikkat çeken reklamlarından bir tanesi Doğadan çay markasının kampanyası. Bu reklam filmi ürünün ruhuyla uyuşuyor. “Doğadan” gelen canlılığın ve saflığın, yoğun ve stresli geçen şehir hayatına kattığı pozitif duyguları anlatan reklam filmi, Amerikalı Commercials firması tarafından yayına hazırlanmış. Şehir stresi ile boğuşanlara, doğanın pozitif enerjisi ve saflığını hatırlatıyor.

Çekimler son dönem sosyetenin tatil mekanı olarak ön plana çıkan Cape Town’da yapılmış. Yönetmenliğini Frederic Potier’in yaptığı reklam filminin post-prodüksiyonu ise İstanbul’da gerçekleştirilmiş.

Fazla söylenecek bir şey yok. Tek kelimeyle bu kampanya ürünü anlatıyor. Gerçi, çok daha önceden yayınlanan Lipton’un doğal çay reklamını da hafiften anımsatıyor.

Kampanya Künyesi

Reklam veren : Doğadan
Reklam Ajansı : Ultra
Yapım Şirketi : Commercials
Yönetmen : Frederic Potier
Yapımcı : Derya Tuzluca
Medya Planlama : Universal McCann
Kullanılan Mecralar : TV, radyo ve açık hava

Hiç yorum yok: