22 Haziran 2008 Pazar

En başarılı pazarlama hocası Prof. Atilla Yaprak


En başarılı pazarlama hocası Prof. Atilla Yaprak

Academy of Marketing Science (Pazarlama Bilimleri Akademisi) bu yıl ‘En Başarılı Pazarlama Hocaları Ödüleri’nden birini, Türkiye’den Prof. Attila Yaprak’a verdi.

Farklı ülkelerinde yaşayan yaklaşık 1600 pazarlama profesörünün oluşturduğu pazarlama topluluğu Academy of Marketing Science (Pazarlama Bilimleri Akademisi), bu yıl ‘En Başarılı Pazarlama Hocaları Ödülleri’nden birini bir Türk akademisyen olan, Prof. Attila Yaprak’a verdi.

2001 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi’nde pazarlama stratejileri, uluslararası pazarlama, tüketici davranışları gibi konularda konuk öğretim üyeliği yapan Yaprak, ABD Wayne State Üniversitesi'nde Uluslararası İşletme ve Pazarlama Öğretim Üyeliği yapıyor.

Pazarlama Bilimleri Akademisi, düzenli olarak verdiği ‘Seçkin Üye’, ‘Seçkin Pazarlama Akademisyeni’ ve ‘Seçkin Pazarlama Uygulayıcısı’ ödüllerinin yanı sıra 1999’dan bu yana her yıl, üyeleri arasından seçtiği 3 veya 4 pazarlama profesörüne ‘En Başarılı Pazarlama Hocaları Ödülü’ veriyor. Amerika’da ve diğer ülkelerde çeşitli kuruluşlar için pazarlama stratejisi üzerine danışmanlık hizmeti veren Yaprak’ın araştırmaları Journal of International Business Studies, Journal of Political Psychology, R&D Management, Management International Review gibi akademik dergilerde yayınlandı. Atilla Yaprak aynı zamanda, Trade Promotion Strategies in Developing Countries ve Internationalizing Business Education adlı kitapların yazarı ve 2000 Volume of the Advances in International Marketing ve The Multi-national Firm and Emerging Economies'in de editörlerinden biri.

Hiç yorum yok: