4 Haziran 2008 Çarşamba

Polaroid Reklam Uygulaması

polaroid reklam

Polaroid markasının temel fikrini tekrar harekete geçirmek için, Brezilya-Sao Paulo’daki bazı alışveriş ve iş merkezlerinin tuvaletlerinde ayna görevi gören Polaroid fotoğraf makinaları yerleştirildi. Böylece Polaroid markasının en önemli kozu olan “hız” avantajı keyifli bir reklam uygulaması ile desteklenmiş oldu.

Reklam Ajansı: Santa Clara, Brezilya

Evet buraya kadar herşey güzel, fakat Polaroid tutkunları için bu sadece bir başlangıç. Mesela, Polaroid makinelerin yaygın olarak kullanıldığı yıllarda, tüketiciler polaroid fotoğraf ya da fotoğraf sözcükleri yerine direkt olarak “polaroid” kelimesini kullanmaktaydılar. Böyle anlamlı bir geçmişi olan markanın, geçmiş zamanlarda nasıl ünlü fotoğrafçılarla kendini pazarlayabildiğini, nasıl Andy Warhol gibi bir adamın katıldığı her davete elindeki Polaroid makinası ile gittiğini hatırlayınca, bu tarz reklam uygulamalarının daha da ciddi kurgulanmış projelerle desteklenmesi gerektiğini savunmak istiyorum. Gelişen fotoğraf teknolojisi ve buna bağlı piyasa hareketlenmelerine rağmen, meraklılarının desteğini kaybetmemiş nadir markaların bu tarz etkileşimleri tüketicisine daha fazla yaşatması gerekmektedir. Bireysel anlamda projeleri desteklemeleri bile gerekir.

Polaroid, hiç bir zaman çok iyi çekimler yapan bir makina olmadı, ama partilere, kutlamalara renk katan bir eğlence unsuru olarak kabul ediliyordu, hala da ediliyor. Kullanıcıya daha da fazlasını verebilir. Kişesel beklentim budur. Her mekanda bir polaroid makinası olmalıdır. Elinde ” şip şak foto” dye bağıranlar değil tabii. Dünya genelinde etkileşimler başlatılmalıdır. Hatta polaroid bir reklam mecrası bile olmalıdır…

Hiç yorum yok: