18 Haziran 2008 Çarşamba

OCW’den, SAMSUNG’a global kampanya!


OCW’den, SAMSUNG’a global kampanya!

Dünya elektronik devi Samsung’un yeni cep telefonu modeli E200’ün global kampanyası Original Communication Works tarafından hazırlandı. Samsung tarafından Temmuz ayında açılan konkurda seçilen “Eller” konseptinde, ince ve zarif E200; hızlı, becerikli, yetenekli ve usta ellere ithaf ediliyor. Evrensel temasıyla dikkat çeken kampanyanın, Samsung’un faaliyette olduğu diğer ülkelerde de kullanılması planlanıyor.

Dünya çapında bir prodüksiyon

OCW kreatif ekibi tarafından 15 günde geliştirilen kampanyanın TV reklamında, başrol oyuncuları sadece “eller”. Gündelik hayatın içinde olan eller; fotokopi çekiyor, bilgisayar kullanıyor, piyano çalıyor, hatta turn table’da müzik yapıyor. Boşlukta birbirinden zor hareketleri yapan ellerin etkileyiciliğini arttırmak için “Motion Control” tekniğinden yararlanılmış.

Kamera ve objektif ile yapılan her türlü hareketi programlayıp, aynı hareketin değişik hızlarda istendiği kadar tekrarına olanak tanıyan bu sistem sayesinde tam bir inandırıcılık sağlanmış. Ünlü Fransız yönetmen Eric Will ve ekibi tarafından 2 günde çekilen filmin başrolünde her ne kadar “eller”i görsek de, geri planda tam 72 oyuncu rol almış. Özgün müziği Paris’teki AOC stüdyolarında hazırlanan filmin post prodüksiyonunu; 4 kişilik bir ekip, 15 günde tamamlamış.

Kampanya künyesi

Reklamveren: Samsung
Reklamveren Yetkilisi: Cem Sezer
Reklam Ajansı: OCW/Original Communication Works
Müşteri İlişkileri Direktörü: Özlem İnsel
Yaratıcı Yönetmen: Can Onat
Reklam Yazarı: Neşet Dereli
Sanat Yönetmeni: Cenk Çalış
Yönetmen: Eric Will
Görüntü Yönetmeni: Joachim Berc
Prodüksiyon Şirketi: Filmevi
Prodüktör: Ahmet Atalay
Müzik: AOC Prod.
Kullanılan Mecra: TV, Sinema, Radyo, Basın, Outdoor.

Hiç yorum yok: