18 Haziran 2008 Çarşamba

Nokia Türkiye’den Lokal Reklam Çalışması: Nokia E65


Nokia Türkiye’den Lokal Reklam Çalışması: Nokia E65

Bugüne dek TV reklamlarında global filmlerin lokalleştirilmesi yöntemini benimseyen Nokia Türkiye, iş dünyasında yönelik Eseries’in yeni ürünü Nokia E65 için farklı bir yol izledi.

Kısa süre önce televizyonlarda yayınlanmaya başlayan Nokia E65 reklamı, bu yeni cep telefonunun hem iş odaklı hem de özel yaşamda kullanımını sergiliyor. 5 yıldır Nokia Türkiye’ye reklam ajansı olarak hizmet veren Grey Worldwide İstanbul tarafından yaratılan ve Taxi Filmworks tarafından, Özer Feyzioğlu yönetmenliğinde çekilen reklam filmi, Beyoğlu, tramvay, İstanbul Boğazı gibi yerel unsurları içeriyor.

Nokia E65 reklam filminin yapım süreci hakkında bilgi veren Nokia Türkiye Mobil Telefonlar Kampanyalar Koordinatörü Ayçin Bayraktaroğlu şunları ifade ediyor: “Nokia E65, iş dünyasına yönelik özelliklerinin yanı sıra tasarımıyla da dikkat çeken bir ürün. Bu cep telefonu Avrupa’da daha profesyonel bir algı yaratıyor. Oysa Türkiye’deki cep telefonu kullanıcıları, teknik özellikler ve kullanım kolaylığı kadar, tarza da önem veriyor. Bu nedenle Nokia E65’in hem işe yönelik özelliklerini hem de günlük yaşam için sunduklarını bir araya getiren bir çalışma yapmaya karar verdik. Bu anlamda, Nokia Türkiye olarak bir imza atıp yerel bir prodüksiyon gerçekleştirdik.”

Reklam filminin hazırlanmasında en önemli unsurlardan birinin ajanslarına ve prodüksiyon şirketlerine kendilerini iyi anlatabilmeleri olduğunu söyleyen Ayçin Bayraktaroğlu, bu anlamda Grey Worldwide İstanbul ve Taxi Filmworks ile çok iyi bir işbirliği içinde olduklarını belirtiyor. Ortaya çıkan sonuçtan çok memnun olduklarını ifade eden Bayraktaroğlu, Nokia E65 reklam filminin sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da yayınlanma olasılığı bulunduğunu da vurguluyor.

Reklam filminin üretilmesi sürecini üstlenen Grey Worldwide İstanbul da, Nokia Türkiye ile birlikte gerçekleştirilen bu “ilk”ten son derece memnun. Kampanyanın yaratıcı yönetmenlerinden Tevfik Şems Naipoğlu, 5 yıldır hizmet verdikleri Nokia Türkiye’yi çok iyi tanıdıklarını ve dolayısıyla reklamda verilen mesajların da doğru biçimde kurgulandığını belirtiyor.

Filmin yönetmeni Özer Feyzioğlu da, film yapımının tamamen bir ekip işi olduğunu vurguluyor. Feyzioğlu, senaryo ve çekim sürecinde hayal güçlerine hiçbir sınır koymadan çalıştıklarını, dolayısıyla çıkan sonucun da beklentileri tam anlamıyla karşılayan bir reklam filmi olduğunu ifade ediyor.

Nokia E65 reklam filminden detaylar

Senaryonun oluşturulması ve prodüksiyon kalemlerinin tamamlanıp netleştirilmesi, 3 hafta sürmüş; çekimler ise 1 günde tamamlanmış. Reklam filminde Nokia E65, sadece “iş” telefonu olarak ele alınmıyor; özel yaşamdaki kullanım alanları da sergileniyor. Bu algı da seçilen oyuncular ve mekanlar ile yaratılıyor. Filmde, Nokia E65’in İnternet, e-posta ve fotoğraf özellikleri vurgulanıyor. Nokia E65 tanıtılırken, aynı zamanda Nokia’nın “Connecting People” felsefesinin de yansıtılması için, her mekanda oyuncu kadrosuna yeni birisi ekleniyor. Böylece kullanıcılara, Nokia’nın insanları buluşturma gücü anımsatılıyor. Filmin lokal bir prodüksiyon olduğunu anlatabilmek için de İstanbul’dan izler taşıyan mekanlarda; Beyoğlu tramvayında, Beyoğlu’nda bir kafede ve eşsiz boğaz manzaralı bir terasta çekilmiş görüntüler kullanılıyor.

www.maviseyahat.com nedir?

Nokia E65 reklam filminin bir sahnesinde cep telefonunun ekranında görünen www.maviseyahat.com web sitesinin öyküsü ilginç. Aslında böyle bir firma ve site bulunmuyor fakat bu adres, reklamın yayınlanmaya başlamasından itibaren çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilmiş! Siteye girdiğinizde doğrudan Nokia Türkiye web sitesinin Nokia E65 ile ilgili sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Sitenin yüksek ziyaret oranları, hem Nokia’nın marka güvenilirliğini kanıtlamak hem de alternatif bir tanıtım aracı olarak kullanılması açısından önemli bir detay.

Kampanya künyesi
Reklamveren: Nokia Türkiye
Ürün: Nokia E65
Reklam Ajansı: Grey Worldwide İstanbul
Yaratıcı Yönetmen: Tevfik Şems Naipoğlu, Tuğbay Bilbay, Engin Kafadar
Yaratıcı Grup Başkanı: Faruk Baydar
Yaratıcı Grup: Serkan Balak, Setenay Özcan, Ufuk Kayrak
Stratejik Planlama: Zeynep Karahan
Ajans Prodüktörü: Mert Bilen, Selim İpek
Prodüksiyon Şirketi: Taxi Filmworks
Prodüktör: Gamze Birand
Yönetmen: Özer Feyzioğlu
Müzik: Jingle Mingle
Müşteri İlişkileri: Zeynep Balcıoğlu, Sultan Engin
Medya Planlama: Mediacom
Kullanılan Mecra: TV

Hiç yorum yok: