20 Haziran 2008 Cuma

Her maç arası Powerade


Her maç arası Powerade

Milli futbolcumuz Nihat’ın İspanya’nın Real Sociedad’da harikalar yarattığı yıllarda Powerade onu reklamda kullanmıştı. Nihat Kahveci, Powerade’in yüzü olmayı sürdürüyor. Gerçi Nihat’ın düşüşe geçmesiyle birlikte reklamların görünme sıklığı azalmıştı.

Ama bunun nedeni Nihat’tan çok pazarlamaya ait diğer faktörler olabilir. Geçtiğimiz şampiyonlar ligi maçları arasında bu Powerade reklamlarını yeniden izlemeye başladık. Ama bu kez bir farklılık var. Son reklamda Nihat’la birlikte oynayan hırslı bir adam dikkatinizi çekiyor. Maçın sonlarına gelindiğini “Son atak hadi beyler hadi hadi…” cümlesinden anlıyoruz. Lakin maçın sonu olmasına rağmen adam hala hırslı, saha yarılıyor, büyük bir enerji ile aşıyor ve Nihat’a pas veriyor. Nihat’da ona asist yapıyor. Öyle büyük bir enerji ile vuruş yapıyor ki, önündeki beton duvarı delerek gol atmayı başarıyor. Filmde halı sahada futbol maçı yapan birisinin, yorgunluk nedeniyle zihninde halüsinasyonlar oluştuğunu, bunu da Powerade ile aştığına tanık oluyoruz. Reklam filmi DRAFTCB İstanbul tarafından hazırlanmış. Özel tekniklerle çekilen film sahneleri bilgisayarda eklenen özel efektler ile son haline dönüştürülmüş.

2 günlük yoğun bir çalışma neticesinde izleyici ile buluşan reklam filminin yönetmenliğini Terence Stevens Prior üstlenmiş.

Kampanya Künyesi

Reklam Ajansı : DRAFTFCB
Kreatif Direktör : Elif Önay
Reklam Yazarı : Can Şeren
Art Direktör : Nilüfer Duru, Senem Türkerden
Müşteri İlişkileri : Ceren Çubukçu, Ayça Çınar
Reklamveren : CocaCola
Reklamveren Temsilcisi : Aylin Kosava Bilgin, Didem Erbatur Lehto, Nazlı Çağlayan
Prodüksiyon Şirketi : Soda Filmmakers
Yönetmen : Terence Stevens Prior

Hiç yorum yok: