2 Haziran 2008 Pazartesi

EggFusion : Yumurta reklamları

Egg Advertising

EggFusion adlı şirketin ürettiği teknoloji sayesinde artık yumurtaların üstüne son kullanırım tarihleri basılabiliyor. Lazer teknolojisinin kullanıldığı bu damgalama işlemi tüketiciye sağlıklı beslenme garantisi vermiş olduğu gibi, reklamverene de yumurtaların üstünde uygun bir reklam alanı yaratıyor. Böylece yumurtalar da alternatif reklam mecrası olarak piyasaya sunuluyor.

İlgili reklamverenlerin kurumsal logo ya da kısa tanıtım mesajlarının baskı yardımıyla yumurtaların üzerinde sergilenmesine olanak sağlayan bu girişim, Amerika’da oldukça ilgi görmüş bile. Dünya genelinde tüketicinin yumurta alırlarken, çatlak olup olmadığı vb. gibi etkenleri dikkate alıyor olması, markaların görünüm ve algılanma oranını da artırıyor.

Peki ya Türkiye ve kuş gribi ?

İşte asıl önemli olan da bu sanırım!

Son zamanlarda Türkiye’de yaşayan insanların oldukça hassas olduğu konu kuş gribidir. Tüketicinin, Tavuk yemeli mi ? Yumurta yemeli mi ? gibi sorularla boğuştuğunun farkına varan gıda sektörünün önde gelen şirketleri, ellerini çabuk tutarak basın kampanyalarına başladılar. Afişlerinde tüketiciye bizden alacaklarınız güvenlidir mesajını verdiler. Yumurtaların üstüne de markanızı yazsak nasıl olur acaba ?

Egg Karton

Peki ya diğer markalar ne yaptı ?

Kuş gribi gibi hassas ve önemli bir konuyu, sadece tavuk üreticilerin başına saldılar. Tavukçuluk sektöründen bize ne! deyip, kendi yollarında devam ettiler. Öyle de yapmak zorundalar belki ama alın size fırsat!

Türkiye’nin markası olduğunu iddia eden tüm şirketlere büyük bir fırsat! Tüketiciye güven vermeye ne dersiniz ? Yumurtaların üstünde markanızın ismini görenler, aldıkları yumurtada sizin güvenceniz olacağını bilsin.

Hiç yorum yok: