20 Mayıs 2008 Salı

Trust Condom : Gökten prezervatif yağdı

Trust Condom

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesinde, merkezi Malezya’da bulunan prezervatif firması Trust Condom’un Türkiye distribütörlüğü ilginç bir tanıtım kampanyası düzenlemiş. Firma, insanların dikkatini çekmek amacıyla motorlu yamaç paraşütü ile sahilde güneşlenen ve denize giren insanların üzerine 50 bin adet prezervatif yağdırmış. Ve tabii yamaç paraşütlerinden atılanların ne olduğunu anlamaya çalışan tatilcilerin sahilde yoğunlaşması üzerine prezervatif kapma yarışı başlamış.

Türkiye sınırlarında pek alışık olmadığımız bu tanıtım kampanyası, tatil bölgelerinde insanları AIDS’ e karşı bilinçlendirip, sağlıklı cinsel hayata davet ediyor. İnsanlar şaşırıyor, utanarak paketleri saklamaya çalışıyor, hatta bazıları balon yapıp şişiriyor. Çocuklar “anne - baba bu ne?” diyor.
Trust Condom / Türkiye yetkilileri ise; “Bu etkinliğimizi, Ağustos ayı boyunca Alanya, Antalya, Kemer, Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Kuşadası sahillerinde de sürdüreceğiz. Amacımız, halkımızın bilinçli ve sağlıklı bir cinsel hayat sürdürmesidir.'’ diyor.

Ne iyi ediyor! Tek kelime ile harika bir uygulama! Bu sayede adından da bolca söz ettirmeyi başarıp, yaratıcılığını ispatlıyor. Gerilla pazarlama ile doğru hedef kitleye doğru zamanda ulaşıyor. Tüm gazeteler de haberini yapıyor. Daha ne olsuın! Fakat web siteleri oldukça kötü tasarlanmış. Ona da bir çözüm bulunmalı.

Hiç yorum yok: